Localizare

creare site pensiuni Pensiunea Demo este situata intr-un cadru feeric in apropiere de Siriu si este locatia perfecta pentru cei care doresc sa se relaxeze si sa pretuiasca cu adevarat minunile naturii! Pentru a va putea face in primul rand o impresie despre aceasta locatie, va prezentam mai jos cateva din atractiile turistice din zona.

Siriu este o comună în nord-estul judeţului Buzau, Muntenia, Romania. Este situata pe valea Buzaului, in aval de Lacul de Acumulare al Barajului Siriu. Este o zona pitoreasca, neafectata de industrializarea de dinainte de 1989.

Comuna este compusa de satele Casoca, Coltu Pietrii, Gura Siriului, Lunca Jaristei (care este resedinta comunei) si Muscelusa. Se invecineaza cu judetul Covasna la nord, cu comuna Chiojdu la sud-vest, cu orasul Nehoiu la sud, iar cu comuna Gura Teghii la est.

Obiective turistice

Barajul si lacul de acumulare Siriu

Situat la 360 ha de Gura Siriului, si la 12 km de orasul Nehoiu. Se poate practica pescuitul sportiv. Specii: caras, crap, clean, pastrav, scobar. Astfel la granita Moldovei cu Muntenia Buzaul are numeroase puncte turistice destinate tuturor vizitatorilor

Lacul fara fund sau Lacul Vulturilor

Lac periglacial (a luat nastere prin actiunea de nivatie şi gelivatie, precum si prin deplasari masive de teren in conditii periglaciare), situat la o altitudine de 1.420 m, acoperind o suprafata de 0,5 hectare, in apele caruia se gasesc pastravi. Un versant stancos din apropiere este singurul loc din Muntii Buzaului unde pot fi vazute capre negre.

Coltii Babei

Zona din masivul Siriu cu aspect alpin, populata cu capre negre, aduse din Muntii Retezatului.

Varful Penteleu

Varf din Masivul Penteleu, delimitat de Basca Mica si Basca Mare. Este cel mai important atat ca dimensiuni, cat si ca altitudine (1.772 m), varful sau piramidal se zareste in zilele insorite de iarna chiar din orasul Buzau.

Tabara Hartagu

Tabara este asezata in Muntii Buzaului, la coada lacului de acumulare Siriu, chiar pe malul raului Buzau si al paraului Hartagu. Tabara se afla in cladirea unde se afla “Cheia Buzaului”, fosta vama a Buzaului, la 100 km de orasul Buzau. Din Hartagu pleaca principalele trasee turistice catre Muntii Siriu, Vrancei, Penteleu si Podul Calului.

Baile Siriului

Statiune folosita pentru un sezon scurt (1 iunie -1 octombrie), dispune de trei izvoare cu ape minerale sulfuroase, usor bicarbonate, clorurosodice, foarte slab mineralizate, termale.

creare site pensiune

Noutati

Incepand cu 1.06.2013 piscina pensiunii Demo s-a deschis si va sta la dispozitie zilnic intre orele 8-20

Facilitati

  • Baie in camera
  • Gradina/curte
  • Parcare
  • Terasa
  • Gratar/barbeque
  • TV in living
  • Foisor in curte
  • Sala de mese
  • Masa de ping-pong
  • Se accepta animale

Vremea

Impresiile turistilor

"Am fost la Pensiunea Safir timp de 5 zile in iarna anului 2012 si pot sa spun ca am ramas impresionata de aceasta pensiune, la care o sa revin cu siguranta."
Alexandra Stanila

"Personalul deosebit de amabil, curatenia exemplara si preturile foarte accesibile mi-au lasat o impresie neasteptat de buna, tineti-o tot asa! "
Cristian Anghel